LeavingSiddhaYoga.org is now:
www.LeavingSiddhaYoga.
net
please bookmark new address


LEAVING SIDDHA YOGA: SEARCHING FOR THE TRUTH english

SIDDHA YOGA VERLATEN: OP ZOEK NAAR DE WAARHEID dutch

SIDDHA YOGA VERLASSEN; SUCHE NACH WAHRHEIT german

QUITTER SIDDHA YOGA, CHERCHER LA V╔RIT╔ french

Lasciare il siddha yoga; cercare la veritÓ italian

 

"Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel."

Deze website wordt beheerd door Dan Shaw.
Schrijf ons

ARTIKELEN

O GURU, GURU, GURU, artikel door Lis Harris, verschenen in de New Yorker, 14 november 1994. Dit is het belangrijkste artikel over de problemen in Siddha Yoga dat tot dusver verschenen is. De ashram heeft zoveel mogelijk exemplaren van deze aflevering van de New Yorker opgekocht en verbrand. Waarom? In veel openbare bibliotheken in de  Verenigde Staten is deze aflevering ook gestolen.

Het dubbelleven van Swami Muktananda door William Rodarmor, Coevolution Quarterly, winter 1983. Het eerste artikel over de duistere aspecten van Siddha Yoga.

Ex-swami Vivekananda was getuige van sex van Muktananda met een assistente Een citaat uit de spirituele autobiografie van Master Charles (ex-swami Vivekananda) uit 1997

De geschiedenis van Siddha Yoga  Met speciale aandacht voor wat SYDA voor je geheim wil houden. Door Pendragon, September 1997

 

 

VERHALEN

Een open ontslagbrief van Swami Abhayananda In 1981 trad Swami Abhayananda (alias Stan Trout) uit Siddha Yoga. "Wanneer een Guru het zicht begint te verliezen op morele waarden ... is het de PLICHT van de leerling deze Guru te verlaten."

EEN OPEN BRIEF OVER SIDDHA YOGA Geschreven door vier mensen die Siddha Yoga in 1995 verlaten hebben.

Wat in Siddha Yoga gebeurd is behoort nu voor mij tot het verleden  Toen ik in Siddha Yoga was zou ik gelachen hebben om het idee dat de aanhangers, inclusief mezelf, waren gehersenspoeld of lid waren van een sekte. (Juli 97)

In mijn eigen geschiedenis met Siddha Yoga komen geen trauma's of scheldpartijen voor, maar juist dat is voor mij de reden om te beschrijven hoe ik Siddha Yoga verlaten heb. ... Een verstandige rechter hoeft niet bij de misdaad geweest te zijn om een verstandig vonnis te vellen.(Maart 1997)

Ik kwam in 1983 met Siddha Yoga in contact, en kwam heel toevallig in aanraking met de duistere kant van Siddha Yoga.(Juli 97)

Ik voel me nu meer dan ooit verbonden met mijn ware guru en ik vertrouw de innerlijke leiding die ik gekregen heb om Siddha Yoga te verlaten. (Augustus 1997)

Nieuws van Swami Abhayananda  18 jaar na het schrijven van zijn Open Ontslagbrief aan Muktananda blikt Swami Abhyananda terug op die tijd en op wat er daarna met hem gebeurd is. (Okt 99)

Het verhaal van Alison Clyatt, geschreven in April 2003: haar ervaring met
misbruik in Siddha Yoga door de auteur van de Correspondence Course Ram Butler. Klik HIER.

Joan Radha Bridges vertelt hoe ze sexueel door Swami Muktananda misbruikt is.
Zij heeft haar verhaal in Maart 2003 in eerste instantie alleen binnen de "exSY" Yahoo chatgroep
(http://www.yahoogroups.com/groups/exsy) bekend gemaakt.
Nu heeft ze erin toegestemd om haar verhaal op deze site aan iedereen openbaar te maken.
Klik HIER om haar verhaal te lezen.


1